27 Eylül 2012 Perşembe

Bebek Bezi Pastası

Karşı komşumun ikizzlerine bebek bezi pastası yaptım.. bloglar sağolsun...ben bile yaptım hem de gayet ilkel paket lastiği bulamadım bezleri tek tek iple sardım.  arasına katlar oluşturmak için havlu peçete rulosu koydum... resimleyemedim yaparken ama çok da zor değilmiş..

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi

İlk yazımdan bu yana  bir türlü fırsat bulup yazamadımmm.. ilk olarak bizim  hafta sonu fırsat buldukça gittiğimiz harika bir yerden bahsedeceğim.. NEZAHAT GÖKYİĞİT BOTANİK BAHÇESİ.. İstanbulu'un göbeğinde böyle yeşil, böyle sakin, böyle harika bir yer var mıymış dedim ilk gittiğimde..






Tarihçesi: Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi (NGBB), 1995 yılında Ali Nihat Gökyiğit tarafından eşi Nezahat Gökyiğit adına hatıra parkı oluşturulmak amacıyla kurulmuş ve başlangıçta ‘hatıra parkı’ amacına yönelik bir bitkilendirme ve ağaçlandırma planı uygulanmıştır.
Önce yol inşaatı nedeniyle yapısı aşırı derecede bozulmuş toprak ıslah edilmiş; sonra 32 hektarlık park alanına takriben 50.000 ağaç ve çalı dikilmiştir.
Daha sonra amaç değiştirilerek, bir botanik bahçesi olma yolunda çalışmalara başlanarak 2002 yılında halkın ziyaretine açılmış ve 2003 yılında adı Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi olarak değiştirilmiştir.
İstanbul’un Anadolu yakasında, Atatürk ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden gelen otoyollarla, Anadolu otoyolunun(Ankara) birleştiği kavşakta bulunmaktadır. Bahçe kavşaktaki anayollar ile bağlantı yolları arasındakiadalar üzerinde kuruludur ve sekiz adadan oluşmaktadır. Alan, Karayolları Genel Müdürlüğü ile ANG Vakfı arasındaki bir protokolle 2025 yılına kadar bu hizmete tahsis edilmiştir. NGBB, İstanbul’a %12 oranında yeşil alan sağlamasıyla İstanbullular için bir nefes alma noktası olmasının yanı sıra, bir araştırma, eğitim ve öğretim merkezidir.

 Piknik için özel alan bulunmakta , ama mangal ya da ateş yakmak yasak... yanınızda evden hazırlayıp getirmelisiniz.. içilebilen su mevcut.. çimenlere basmak serbest ... ayrıca çeşitli aktiviteler de yapılıyorr... biz pazar kahvaltımızı yapıp, yürüyoruz bo lbol... ailecek  ve çocukla gidilebilecek bir yer...

1 Eylül 2012 Cumartesi

ilk yazııımmm

Ben de blog yazmalıyım deyip denemelere başlıyorummm..... bakalım becerebilecek miyim?  neden olmasınnn?????????şimdiden herkeseee kocaman bir MERHABAAAAAAAAAAAAAAAA