6 Ocak 2013 Pazar

ÇOCUKLARDA GEÇMEYEN ÖKSÜRÜK İÇİN BİTKİSEL ÖNERİLER

     Oğluşum kreşe başladığından beri sürekli bir burun akıntısı bir öksürük peydah oldu... nerdeyse her hafta doktordaydık.. artık ilaç almaktan o da biz de bıktık.. bağışıklık sistemimiz güçlenene kadar da sürecek.. ama son sefer biz de grip olduk hem de tüm aile..ilaçlar dışında bir kaç bitkisel tarif denedik özellikle öksürük için işeyaradığını düşündüğümden paylaşmak istedimm.. soğan ve turp vazgeçilmezimiz. doğal antibiyotik..

        Bol bol ıhlamur,zencefil,tarçın ve ayva yaprağı ile çay yapıp bal ve limonla içiyoruzz.. Kışın soğuk yüzünü gösterdiği bu günler ve hastalıkların da artmasıyla zor geçeceğe benziyor...


Tabii ki doktorunuza danışmadan özellikle de çocuklara verirken dikkat etmek lazımm...
       SAĞLIKLI GÜNLER....


                                 KIŞ ÇAYI
IHLAMUR 2 TUTAM
ZENCEFİL(BEN TAZE 2 DİLİM KULLANIYORUM AMA TOZ DA OLABİLİR)
KUŞBURNU 5-6 tane
KARANFİL 3-4 TANE
ADAÇAYI BİR TUTAM
1 ÇUBUK TARÇIN Kaynar su ekleyip 5 dk kaynatıp demlendiriyorum bal ve limon ekleyip içiyoruz.. 

Ayrıca toz zencefille balı karıştırıp içiyoruz ama çocuklara ağır gelebilir..

ÖKSÜRÜK İÇİN TURP BAL

Kara turpun (mutlaka kara turp olsun) içini iri ceviz büyüklüğünde oyup içine 2 kaşık bal doldurun. 1 gün buzdolabında bekletin fincan  içine koyun. turp çok su salıyor. 1 gün sonra buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığına gelince 1 kaç kaşık bu çocuklara verebilirsiniz. Tadı kötü değil onun için itiraz etmeden içeceklerdir. Birkaçgün tekrarlayın.



   Turp sindirim sistemi rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılmıştır. Safra salgılanmasını kolaylaştırarak hazımsızlığı hafifletebilir. Ayrıca bağırsak hareketlerini uyardığından dolayı kabızlıkta da kullanılabilir.
Turp karın şişkinliğini azaltabilir. Bilim adamları 2002 yılında yağdan zengin bir diyetle besledikleri farelere turp vermiş ve bu farelerde şişkinlik gibi belirtilerin daha az meydana geldiğini saptamıştır.
Araştırmalar uçucu yağın içinde bulunan rafanin sayesinde bakterileri öldürebilme yeteneğine sahip olan turpun, antiviral etkinliğinin de olduğunu göstermiştir. Siyahturp hafif cilt yanıkları ve bebeklerdeki pişikler gibi deri tahrişlerinde de kullanılmıştır.
Siyahturp glikosinolatlar- dan yana zengindir ve 2002 yılında Amerika'da yapılan bir incelemeye göre glukosinolat içeren sebzelerin tüketilmesi kanser sıklığında bir azalmayla ilişkili olabilir.



ÖKSÜRÜK İÇİN SOĞAN
1 baş beyaz soğan, 1 çay bardağı toz şeker; Soğan piyazlık doğranır ve çukur bir kaba konur. Toz şekerin tümü soğanın üzerini örtecek şekilde dökülür. 1 saat sonra çukur kapta soğanın üstüne kadar suyunu byraktığını göreceksiniz. Bu sudan istediginiz zaman , istediginiz sıklıkta en az 1 yemek kaşığı içmek gerekir.
ÖKSÜRÜK İÇİN SOĞAN
Soğanı soyduktan sonra cücüğünü oy. Alttan yorgan iğnesiyle derin delikler aç.Bir çay fincanına yada bardağa soğanı oturt. Oyduğun kısma bal doldur.Bardağa süzüleni verebilirsin.Buarada bal boşalınca bir kez daha balla doldur.İki kez balın süzülmesi yetarli. Sonra soğanı atabilirsin. Bu miktarı bir gün içinde tüketin. 2-3 gün yapıldığında yeterli oluyor zaten.





DOĞAL ANTİBİYOTİK
Kuru soğanın suyunu sıkıp, balla karıştırıp hastalık belirtisi gosteren kisiye yediriniz. Buna turp suyu da eklenebilir. Vücutta yaptığı doğal antibiyotik etkisi sayesinde özellikle kışın nezle, gribe karşı koruyucu olacaktır.







23 yorum:

  1. Paylaşımın için teşekkürler kışın bitmez sıkıntılarımıza şifa olsun...
    Bloğunu izlemeye aldım mutlu bir hafta dilerim...

    YanıtlaSil
  2. penguenlerinize bayildim
    paylastuklariniz icinde tesekkurler

    YanıtlaSil
  3. I have just known your blog, it is really nice. I already follow you,I would like you to follow me!
    kisses

    http://www.blogpersonalstyle.com/

    YanıtlaSil
  4. Merhaba blognuzu beğenip izlemeye aldım.Bende kızıma yaptım çok faydasını gördük bronşiti vardı geçti şükürler olsun.Bende sizi bloguma bekliyorum umarım kırmaz bize katılırsınız sevgiler:)

    YanıtlaSil